komlosi01@gmail.com +36 20/502 06 08

Idegpont terápia

Az Idegpont terápia egy különleges és egyedülálló technika, mely gyakran akkor is hatásos, amikor a jól ismert és bevált módszerek hatástalannak tűnnek.

Testünket, csontrendszerünket rengeteg különféle izom és ínszalag tartja össze és tartja szét a test funkcióinak megfelelő távolságban. Terhelés hatására optimális esetben a csontok nem érnek össze, így nem okoznak többé fájdalmat, gyulladást, mozgásbeszűkülést a szervezetben. A mozgásszerv rendszer funkcionálisan nem megfelelő alul-, vagy túlműködése bizony az egész testre kihat, így sok betegségnek a kialakulásában nagy szerepet játszik az izmok, ínszalagok aktuális állapota.

     A kezelést végző szakember az izmok és ínszalagok rendellenes működése miatt fellépő gyulladásokat, feszültségben lévő spasztikus testrészeket, sérveket, lumbágót, isiászt, térd, váll, kéz és egyéb mozgásszervi problémákat is sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudja kezelni, mint a hagyományos módszerekkel.

   Az Idegpont terápia kezelések során fokozatosan oldjuk a kontraktúrákat (ízületi mozgásbeszűkülés), fellazítjuk az izmokat, ínszalagokat az eredés és tapadás receptorpontjain keresztül, felgyorsítjuk a gyulladásos folyamatok gyógyulását. A kezelések során a terhelt ízületek, izmok és szalagok újra felszabadulnak, s  visszanyerhetik természetes és eredendő funkciójukat.

     További info a Wikipédiából: “Az emberi idegrendszer[1] olyan specializált, nyúlványos sejtek, neuronok[2] tömegéből áll, amelyeknek a működése az, hogy érző végződéseikkel (receptorok) felfogják – mind a test belsejéből, mind a környezetből származó – érzékelhető ingereket, és a központi (centrális) kapcsoló rendszereikben értékeljék és feldolgozzák azokat, majd a megfelelő utasításokat továbbadják a környéki idegrendszeren keresztül a végrehajtó (effector) szerveken, az izmokon, a mirigyeken, a zsigereken lévő speciális mozgató, illetve a mirigyváladék termelését szabályozó idegvégződéseknek. Az idegrendszer (systema nervosum) és a belső elválasztású mirigyek rendszere (endokrin vagy hormonális rendszer), együttesen: neuroendokrin rendszer szabályozzák az emberi test működését.” (Forrás: Wikipedia)

Ne hagyja, hogy a fájdalom korlátozza az életét! Hívjon bizalommal:
Telefon: +36 20/502 06 08