komlosi01@gmail.com +36 20/502 06 08

Komlósi Péter

 

A köpölyözés ősrégi természetes módszer, mely szakszerűen használva komoly eredményeket képes elérni az ízületi problémák gyors javulásában, legyen az gyulladásos folyamat, gerincsérv, porckorong probléma, ízületi mozgásbeszűkülés, vagy egyéb hasonló mozgásszervi betegség.
A köpölyözés során vákuum keletkezik, melynek hatására a kezelt területen a kapilláris erek kitágulnak, fokozott vérbőség alakul ki az adott területen, javul a bőr, az izom, és a kezelt területhez tartozó belső szervek vérellátása, keringése, anyagcseréje.
Ezt úgy lehet elképzelni, hogy a test távolabbi pontjairól a köpölyözés területére áramlik a vér és ilyenkor a távoli területeken vérhiány alakul ki, amire a szervezet úgy reagál, mintha valahol nagy vérveszteség volna. A szervezet elkezdi erőteljesen termelni az új vért, mozgósítja a vérellátásáért felelős részeket.
Csökken az erekben a belső nyomás az erek külső falára, így a testnedvek nagyobb nyomást tudnak  gyakorolni, ami a vér PH-ját egyensúly irányba tereli.
Az erekre ható külső nyomás növekedése a sejtekben pozitív reakciót vált ki és elindulnak a testet gyógyító folyamatok…

 

kgyógyA gyógymasszázs különböző ízületi problémák, derék-, gerinc-, hát-, nyakfájdalmak, valamint lumbágók, akut, ill. krónikus porckorongsérvek szakszerű kezelésére ajánlom. Kiegészítő kezelésként a manuálterápiát alkalmazzuk, amely előhozza a rejtett feszültségeket, és teljessé teszi a gyógykezelést. Hatásai: Csökken az izületi gyulladások mértéke, a porckorong problémák (sérv) visszahúzódnak, enyhül az izomzat merevsége.
A masszázs ideje: kb. 30-45 perc – problémától függően.

 

 

 

 

 

kmanual

A manuálterápia  a sorvadt, mozgásbeszűkült izmok, befagyott váll, ízületi problémák kezelésére szolgáló hatékony módszer. Az izmok és ízületek laza állapotban történő kimozgatása lehetővé teszi a beszűkült ízületek és izomspazmusok mozgási spektrumának kiterjesztését. Hatásai: a kontraktúrákat (izületi mozgásbeszűkölés) oldódnak, az izmok fellazulnak, melyek elősegítik a gyulladásos folyama tok gyógyulását, mely során a terhelt izületek újra felszabadulnak a rájuk rakódott feszültségtől, s újra visszanyerik természetes funkciójukat.

A kezelés ideje: kb. 30-45 perc – a problémától függően.

 

 

 

 

 

 

 

 A csontkovácsolás lényege, hogy az elmozdult csigolyákat a helyére tesszük speciális technikákkal, ezzel oldva az izmokban létrejött blokkokat. Hatásai: a gerincproblémák, gyulladások csökkennek, a tartás feszültségektől mentessé válik. Oldódnak a stressz, a rossz tartás, egyoldalú igénybevétel, stb. okozta fájdalmak. 

A masszázs ideje: kb. 15 perc.

 

 

 

 

 

 

kgerincEgyénreszabott gerinctorna, mely a gerinc- és tartásproblémával küzdő emberek hatékony eszköze a gyógyulás folyamatában. Egyéni gerinctorna: kizárólag a vendég és jómagam vagyunk a helységben, csak őrá figyelek, s együtt végezzük – szükség esetén korrigáljuk – a gyakorlatokat. A gyakorlatokon kívül megtanítom a helyes tartás, állás, ülés, fekvés módjait is, mivel ezek jelentősen befolyásolják gerincünk állapotát, tüneteit, melyek kihatnak mindennapjainkra is.
Legyen szó tartásjavításról, vagy gerinctornáról, avagy sérvtornáról, a torna személyre és problémára szabott, nem “futószalagon” készült és végzett gyakorlatok! Közvetlen és interaktív kapcsolat van végig a páciens és a gyakorlatot vezető szakember között. Kényelmes melegítő vagy váltóruha használata, ajánlott. Ha rendelkezik CT-RTG-MRI, stb. lelettel, azt legyen szíves magával hozni az első alkalomra.
A gerinctorna ideje: 40-45 perc.