komlosi01@gmail.com +36 20/502 06 08

Komlósi Péter

Musculogika - Teskom életmódAz idegpont terápia egy különleges és egyedülálló technika, mely gyakran akkor is hatásos, amikor a jól ismert és bevált módszerek hatástalannak tűnnek.
Testünket, csontrendszerünket, rengeteg különféle izom és ínszalag tartja össze és tartja szét a test funkcióinak megfelelő távolságban. Terhelés hatására optimális esetben a csontok nem érnek össze, így nem okoznak többé fájdalmat, gyulladást, mozgásbeszűkülést a szervezetben.
A mozgásszervrendszer funkcionálisan nem megfelelő alul-, vagy túlműködése bizony az egész testre kihat, így sok betegségnek a kialakulásában nagy szerepet játszik az izmok, ínszalagok aktuális állapota. A kezelést végző szakember az izmok és ínszalagok rendellenes működése miatt fellépő gyulladásokat, feszültségben lévő spasztikus testrészeket, sérveket, lumbágót, isiászt, térd, váll, kéz és egyéb mozgásszervi problémákat is sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudja kezelni, mint a hagyományos módszerekkel.
Az idegpont terápia kezelések során fokozatosan oldjuk a kontraktúrákat (izületi mozgásbeszűkülés), fellazítjuk az izmokat, ínszalagokat az eredés és tapadás receptorpontjain keresztül, felgyorsítjuk a gyulladásos folyamatok gyógyulását. A kezelések során a terhelt izületek, izmok és szalagok újra felszabadulnak, s  visszanyerhetik természetes és eredendő funkciójukat

 

A köpölyözés ősrégi természetes módszer, mely szakszerűen használva komoly eredményeket képes elérni az ízületi problémák gyors javulásában, legyen az gyulladásos folyamat, gerincsérv, porckorong probléma, ízületi mozgásbeszűkülés, vagy egyéb hasonló mozgásszervi betegség.
A köpölyözés során vákuum keletkezik, melynek hatására a kezelt területen a kapilláris erek kitágulnak, fokozott vérbőség alakul ki az adott területen, javul a bőr, az izom, és a kezelt területhez tartozó belső szervek vérellátása, keringése, anyagcseréje.
Ezt úgy lehet elképzelni, hogy a test távolabbi pontjairól a köpölyözés területére áramlik a vér és ilyenkor a távoli területeken vérhiány alakul ki, amire a szervezet úgy reagál, mintha valahol nagy vérveszteség volna. A szervezet elkezdi erőteljesen termelni az új vért, mozgósítja a vérellátásáért felelős részeket.
Csökken az erekben a belső nyomás az erek külső falára, így a testnedvek nagyobb nyomást tudnak  gyakorolni, ami a vér PH-ját egyensúly irányba tereli.
Az erekre ható külső nyomás növekedése a sejtekben pozitív reakciót vált ki és elindulnak a testet gyógyító folyamatok…

 

kgyógyA gyógymasszázs különböző ízületi problémák, derék-, gerinc-, hát-, nyakfájdalmak, valamint lumbágók, akut, ill. krónikus porckorongsérvek szakszerű kezelésére ajánlom. Kiegészítő kezelésként a manuálterápiát alkalmazzuk, amely előhozza a rejtett feszültségeket, és teljessé teszi a gyógykezelést. Hatásai: Csökken az izületi gyulladások mértéke, a porckorong problémák (sérv) visszahúzódnak, enyhül az izomzat merevsége.
A masszázs ideje: kb. 30-45 perc – problémától függően.

 

 

 

 

 

kmanual

A manuálterápia  a sorvadt, mozgásbeszűkült izmok, befagyott váll, ízületi problémák kezelésére szolgáló hatékony módszer. Az izmok és ízületek laza állapotban történő kimozgatása lehetővé teszi a beszűkült ízületek és izomspazmusok mozgási spektrumának kiterjesztését. Hatásai: a kontraktúrákat (izületi mozgásbeszűkölés) oldódnak, az izmok fellazulnak, melyek elősegítik a gyulladásos folyama tok gyógyulását, mely során a terhelt izületek újra felszabadulnak a rájuk rakódott feszültségtől, s újra visszanyerik természetes funkciójukat.

A kezelés ideje: kb. 30-45 perc – a problémától függően.

 

 

 

 

 

 

 

 A csontkovácsolás lényege, hogy az elmozdult csigolyákat a helyére tesszük speciális technikákkal, ezzel oldva az izmokban létrejött blokkokat. Hatásai: a gerincproblémák, gyulladások csökkennek, a tartás feszültségektől mentessé válik. Oldódnak a stressz, a rossz tartás, egyoldalú igénybevétel, stb. okozta fájdalmak. 

A masszázs ideje: kb. 15 perc.

 

 

 

 

 

 

kgerincKomido gerinctorna, mely a gerinc- és tartásproblémával küzdő emberek hatékony eszköze a gyógyulás folyamatában. Egyéni gerinctorna: kizárólag a vendég és jómagam vagyunk a helységben, csak őrá figyelek, s együtt végezzük – szükség esetén korrigáljuk – a gyakorlatokat. A gyakorlatokon kívül megtanítom a helyes tartás, állás, ülés, fekvés módjait is, mivel ezek jelentősen befolyásolják gerincünk állapotát, tüneteit, melyek kihatnak mindennapjainkra is.
Legyen szó tartásjavításról, vagy gerinctornáról, avagy sérvtornáról, a torna személyre és problémára szabott, nem “futószalagon” készült és végzett gyakorlatok! Közvetlen és interaktív kapcsolat van végig a páciens és a gyakorlatot vezető szakember között. Kényelmes melegítő vagy váltóruha használata, ajánlott. Ha rendelkezik CT-RTG-MRI, stb. lelettel, azt legyen szíves magával hozni az első alkalomra.
A gerinctorna ideje: 40-45 perc.